Srbija ubedljiva na Balkanskom u Nišu

srbija nis

U niškom hramu sporta, dvorani „Čair“ održano je Balkansko prvenstvo u tri discipline kik boksa. Oko 220 takmičara tri dana se nadmetalo u low kicku, K1 rules i kick light contactu u konkurenciji juniora i seniora. Predstavnike na Balkanskom prvenstvu imalo je sedam zemalja, uz Srbiju tu su bile Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska i Turska.

Ubedljivo prvo mesto pripalo je selekciji Srbije, čiji takmičari su još jednom pokazali dominaciju na Balkanskom poluostrvu. Takmičeći se u sve tri discipline, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u uzrastu juniora i seniora, reprezentativci Srbije su osvojili 34 zlatne, 31 srebrnu i 13 bronzanih medalja. Na drugom mestu je selekcija Bosne i Hercegovine, dok je treće mesto pripalo Bugarskoj.

Treba reći da je stručni štab Srbije i ovo takmičenje iskoristio kako bi proverio što veći broj takmičara koje ove godine očekuju veliki izazovi na međunarodnoj sceni. Juniori će krajem avgusta u San Sebastijanu (Španija) imati Evropsko prvenstvo, dok će se seniori u Beogradu u oktobru nadmetati za odličja na Svetskom prvenstvu.

 

balkansko nis

X