Srbija vs Amerika kik boks meč

Srbija vs Amerika ring

ODMERAVANJE SNAGA DVE SUPER SILE

Ideja da se održi meč u kik boksu izmedju odabranih predstavnika Srbije i Amerike došla je do svoje realizacije. 7.Jula, na Ivandan, upriličena je profi gala revija u Končarevu nadomak Jagodine. Ovo je bio 19-ti po redu međunarodni turnir koji se tradicionalno održava u Končarevu gde smo do sada imali prilike da vidimo najbolje borce iz svih krajeva sveta.

Ovo je bila prilika da se prvi put u istoriji srpskog sporta nađu predstavnici Srbije i Amerike. Zabeležena je rekordna poseta gledalaca kojih je bilo više od 15 000. Među prisutnima bile su i ugledne zvanice iz političkog, sportskog i diplomatskog establišmenta.

Sastav Kik boks reprezentacije Srbije nije opravdao epitet favorita i izgubila je u međusobnom skoru rezultatom 4:1.

U prvom meču, gde je umesto najavljene Dijane Dabetić, svetske šampionke u disciplini LOW KICK, koja je na prvenstvu Srbije doživela ozbiljnu povredu ruke, nastupila mlada takmičarka Jovana Djordjević. Jovana Đorđević je prihvatila poziv za meč samo samo pet dana bre borbe što je zasigurno uticalo na konačan rezultat. Meč je završen jednoglasnom odlukom sudija 3:0 za takmičarku iz Amerike koja je pokazala zavidan nivo fizičke spreme.

 
SRBvsUSA 1
Drugi meč na kom je nastupao Slobodan Mijajlović, osvajač zlatne medalje sa Svetskog prvenstva u Beogradu nije doneo željeni rezultat. Povreda koju je naš takmičar dobio na Svetskom kupu održanog ove godine u Budimpešti, gde je osvojio prvo mesto, zasigurno je uticala na tok meča. Njegov protivnik Nejt Ričardson je svojim sjajnim nastupom iznenadio i odneo pobedu u sjajnom meču rezultatom 3:0. 

SRBvsUSA 2

U trećem meču na kom je nastupao Boban Marinković, naš proslavljeni takmičar iz Jagodine, nije viđena očekivana borba. Velika visinska razlika je sigurno uticala na to da Boban Marinković, veteran srpskog kik boksa, pruži bolju partiju.Takmičar iz Amerike, Džo Miler je pokazao veoma zavidan nivo fizičke spreme i vidno motivisan uspeo je da pobedi prekidom u drugoj rundi kada je došlo do povrede našeg takmičara i meč nije mogao biti nastavljen. 

SRBvsUSA 3

Nemanja Pantelić je u četvrtom meču protiv Omari Bojda pružio odličnu partiju, ali to nije bilo dovoljno protiv dobro pripremljenog i koncentrisanog američkog profesionalca. Prevagu u meču odnela je treća runda gde je američki takmičar uspeo da zada više poena i reši meč u svoju korsit. Rezultat je bio 3:0 za američkog borca.

SRBvsUSA 4

U poslednjem meču imali smo prilike da vidimo Aleksandra Konovalova, osvajača zlatne medalje sa poslednjeg Svetskog prvenstva koje je održano u Beogradu u oktobru prošle godine.  Aleksandru Konovalovu bio je ovo debi meč u novoj disciplini u kojoj želi da nastupa – K1. Naš mladi takmičar opravdao je epitet favorita i pokazao nam je zašto je bio proglašen za najboljeg borca na Svetkom prvenstvu 2015. godine. Odlično se snašavši sa novim adutom u paleti udaraca, upravo je meč i okončao snažnim udarcem kolena u glavu u prvoj rundi gde je njegov protivnik Kevin Krum zaradio ozbiljnu povredu arkade zbog koje nije mogao da nastavi meč.

SRBvsUSA 5

Sudisjki tim činile su sudije iz Srbije. Vrhovni sudija je bio Zoran Šimurina. Njegov tim činili su Žarko Vuković, Milan Dragojlović i Goran Šimurina.  Sve odluke su bile u skladu sa Takmičarskim i Sudijskim pravilnikom i ovom prilikom naše sudije su pokazale još jednom zašto uživaju epitet najboljih sudija na svetu.

Na reviji u Končarevu izostao je očekivan rezultat ali smo sigurni da je publika uživala u fer i korektnim borbama. Vidno motivisani takmičari iz Amerike pokazali su zavidan nivo i ovog puta naslov pobednika poneli sa sobom. Ovim putem im čestitamo na prikazanoj borbi. Kombinovani sastav reprezentacije Srbije nije opravdao očekivanja i nije pokazao zašto je u samom vrhu svetskog kik boksa. Prostora za analizu ima puno i sigurni smo da će Stručni štab u narednom period izvršiti potrebne promene kako bi se naši takmičari pripremili za Evropsko prvenstvo koje se održava krajem oktobra u Mariboru, Slovenija, koje je ujedno izborno prvenstvo za Svetske igre koje se sledeće godine održavaju u Poljskoj.

Kik boks savez Srbije se ovom prilikom zahvaljuje organizatoru ove revije klubu Palmini Tigrovi iz Jagodine na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu.

 

Slike sa revije pogledajte u galeriji

X