Srpski juniori jurišaju na medalje

Srpska kik boks reprezentacija se priprema za predstojeće Svetsko juniorsko prvenstvo koje će biti održano u Lido Di Jesolo (Italija) od 30.09. – 09.10.2022. godine.

Selektor svih nacionalnih selekcija Srđan Radulović je na pripreme pozvao 36 reprezentativaca, od kojih je 20 juniora i 16 juniorki  (2004-2005. i 2006-2007. godište), koji će predstavljati Srbiju na najjačem takmičenju u ovoj godini. Pored selektora Radulovića, u stručnom štabu koji sprovodi pripreme su treneri: Vladimir Bogović, Radomir Radomirović, Željko Šobić i Marko Božović.

„Uslovi smeštaja, hrane i treninga u Sportskom kampu Karataš su odlični.  Treniramo dva puta dnevno u sali sa ringovima koje je obezbedio KBSS. Problem su lakše povrede nekoliko reprezentativaca, koji su došli ili povređeni ili ne dovoljno spremni. Nadamo se da će se do kraja priprema sve to sanirati, a konačan spisak onih koji će predstavljati Srbiju  znaće se do kraja priprema, 24. septembra“, istakao je Radulović.

Da podsetimo,  Srbija je na Prvenstvu Evrope za juniore 2021.godine zauzela 1. mesto u low kick disciplini ispred Rusije, dok je u K-1 bila druga. Na Svetskom kupu u Budimpešti 2022. godine, Srbija je takođe zauzela 1. mesto, kao i 1. mesto na Balkanskom prvenstvu.

Očekuje se da za Svetsko prvenstvo bude prijavljeno preko 2500 učesnika, što će predstavljati jaku konkurenciju u borbi za medalje.

X