Srpski stručnjaci cenjeni u svetu

56654
 
Nacionalni zimski kamp Kik boks saveza Finske održan je od 16. do 18.-og februara u Espou, na finskom koledžu za borilačke veštine. Kampom je rukovodio Miodrag Jotić iz Srbije.
Razvoj je sastavni deo svakog sporta. Kik boks kao sport se razvija na svim poljima, a metodologija, teorija rada i taktika borenja se uveliko unapređuju i menjaju i nalaze svoje mesto u realnom treningu.
Iako je 2016.-te godine Miodrag Jotić već vodio seminar u Finskoj, Helsinkiju, finski kik boks savez je ponovo pozvao našeg stručnjaka da vodi tehničko-taktički K-1 seminar.
Prvi trening u kampu bio je čisto tehnički – obuka bez opreme i štitnika. Uvod u način, metod obuke za pravilan položaj tela, ruku i nogu prilikom blokada i udaraca. Drugi trening je povezao naučeno sa realnom borbom, uz nošenje zaštitne opreme. Akcenat kampa je bio na borbi, sa posebnim akcentom na kontranapade). Prikazano je nekoliko tipova načina udaraca kolenom, sa različitim položajima zgloba kolena., prilikom udara.
Postepeno, uz napade, odbranu, kombinovane udarce, kao i neposredne kontraudarce, fokus Kampa je prebačen na borilačku taktiku.
Takođe, održana su i teorijska predavanja o kikboksu. Prvi dan „Kik boks – teorija sporta“ i „K-1 istorija“, a drugi dan: „Trener – izazov kik boksa“ i „Borba taktika“.
Kamp je imao oko 70 učesnika iz 13 različitih klubova. Svi učesnici, organizatori i posmatrači Kampa su bili zadovoljni prikazanim.
Od pre dve godine, Miodrag Jotić je sve aktivniji u promociji sporta kik boksa uz održavanje sportskih kampova i predavanja po Evropi i svetu. U 2018 godine , posle Finske , dogovoreni su kampovi u Sloveniji, Bugarskoj, Alžiru, Norveškoj…
X