Steva Živković u Groznom

zivkovic11

U sklopu profi večeri u organizaciji W5 – najboljoj ruskoj profi promoterskoj organizaciji, u Groznom u subotu, 14. januara, za pojas svetskog šampiona u disciplini lou kik, kategoriji do 75 kg, boriće se Stevan Živković, aktuelni vicešampion Evrope (Baku 2010.) i sveta (Skoplje 2011.) i Khassan Khaliev (Rusija). Ovo će biti repriza finala sa planetarne smotre u Skoplju održane prošlog oktobra. Tada je slavio Khaliev. Meč se radi u pet rundi po tri minuta.

 

– Ovo je moja prilika za revanš! U Skoplju sam izgubio na poene u meču u kome je rezultat mogao da bude i u moju korist. Khaliev je dobar borac kome je jača ručna tehnika, što znači da ću ja akcenat staviti na nožne udarce i na taj način probati da ga uzdrmam. Trenirao sam, dobro sam pripremljen, možda ne najjače što mogu jer sam imao problema sa prehladom, ali sam optimista. Već smo radili jedan protiv drugog, znam mu kvalitete i mane i verujem u pozitivni ishod – prokomentarisao je Stevan Živković.

 

Srđan Radulović, trener Stevan Živkovića, je umereni optimista:

– Zbog prehlade koja ga je mučila tokom pripremnog perioda Steva nije 100% spreman. Zato i mislim da su šanse pola-pola jer nam u ovoj situaciji ne ide u prilog što meč traje pet rundi. U finalnom duelu Svetskog prvenstva u Skoplju Steva je slabije počeo meč, Khaliev je napravio razliku koju je, iako je u poslednjoj rundi bio odličan, Steva ije uspeo da nadoknadi. Verujem da će u subotu uveče u Groznom konačni skor biti u Stevinu korist.

X