Stevan Živković promoviše zdrav život

naisus u zavodu

Stevan Živković, nekadašnji reprezentativac Srbije koji u svojoj riznici pored šampionskih titular u Srbiji ima i dve srebrne medlje sa Evropskih prvenstava u Bakuu 2010. i Ankari 2012, kao i srebro sa SP u Skoplju 2011, odnosno bronzu na SP u Brazilu 2013, proteklih dana je pokazao da je šampion i van ringa.

Sa bratom i trenerom Urošem Živkovićem kao i članovima kik boks kluba “Naissus” odazvao se pozivu Gorana Stamenkovića, direktora Zavoda za vaspitanje u Nišu, i otpočeo kampanju promocije zdravog načina života među mladima.

Stevan Živković je mladima pričao o zdravom načinu života, sportu i njegovom pozitivnom uticaju na život mladih. Svoj dosadašnji rad i uspeh u kik boksu predstavio je kroz priče o putovanjima na međunarodna prvenstva, ali i beneficijama koje sport sa sobom nosi. Sve su pratili snimci koji su prisutnima približili kik boks.

– Cilj prezentacije je uticaj sporta na odrastanje i vaspitanje omladine. Pokazali smo koliko beneficija može sport u ovom smislu kik boks, imati u životu mladog čoveka, a to se ogleda u zaradi, putovanjima i obilasku Evrope i sveta. Tu su i brojne nagrade koje se dobijaju zbog ostvarenih rezultata, poput priznanja za sportistu grada zbog čega drustvo drugačije gleda na dobitnika. Svakako kao jedna od pozitivnih stvari bavljenja sportom su i brojna poznanstva koja se stiču kako u samom klubu, tako i na takmičenjima – rekao je, između ostalog, Stevan Živković.

Borac koji se posle Svetskog prvenstva u Brazilu 2013. oprostio od amaterske scene I posvetio se profi karijeri smatra da Zavod za vaspitanje u Nišu nije slučajno prva stanica u kampanji promocije zdravog načina života

– Drago mi je što smo baš ovde sve počeli jer u Zavodu su maloletnici koji već imaju prekršajne prijave i do čije svesti treba dopreti. Oni su bili oduševljeni prezentacijom, a i mi takođe. Raduje me što svojim primerom mogu da utičem pozitivno na razmišljanje i stvaranje drugačijih stavova kod mladih i uvek će mi biti zadovoljstvo da budem deo ovakvih akcija – zaključio je Živković.

Promociju sporta i zdravog života u Zavodu pratila su i brojna pitanja mladih koji su ovom prilikom sa Živkovićem vežbali fokusere.

naisusu u zavodu4uros zivkovic prezentacijanaisus u zavodu1

X