Stevan Živković šampion!

Zivkovic pojas

STEVAN ŽIVKOVIĆ JE NOVI PROFESIONALNI PRVAK EVROPE U DISCIPLINI LOW KICK, KATEGORIJI DO 78.1 KG!!!

U meču za profi pojas bio je bolji od Španca Anhela Valdiviesa, aktuelnog amaterskog šampiona Starog kontinenta. Živković je do titule došao pobedom odlukom sudija 2:1 u prepunoj niškoj hali „Čair“ u okviru „Naisusu fight night-a“.

Viđena je odlična borba u kojoj je naš borac sve vreme dominirao. Španac, odlično pripremljen, izdržao je sve napade Živkovića koji je posebno dominirao u 2. i 3. rundi. Bivši reprezentativac Srbije je sjajno radio pre svega ručnu tehniku, ali je u dva navrata visokim nožnim udarcem pogodio Valdiviesu koji je bio na ivici nokdauna. Samo odlična fizička pripremljenost mu je pomogla da izdrži do kraja meča. Živković je tokom duela bio konkretniji, dominantiniji i na kraju stavio pojas prvaka Evrope oko struka.

Glavnoj borbi večeri prethodila su tri uvodna meča koja su u potpunosti opravdala očekivanja. Filip Stanković je prekidom dobio Milana Veskovića, Nenad Ćosić odlikom sudija 3:0 je bio bolji od Damira Baraka, dok je Aleksandar Konovalov prekidom u 1. rundi savladao Slovaka Adrijana Horvata. Taj duel je trajao 40-ak sekudni.

 

X