SUPERMEN PAO U SMEDEREVU

Nikola Stošić prvak sveta

 

ZLATNI KIK BOKSER

Smederevo, 21.12.2018.

Sportska hala Smederevo

Prepuna sportska hala u Smederevu, svetski koncept priredbe i sjajne borbe pokazali su zašto je učešće na ovom turniru oduvek bio prestiž.

5                 14

Turnir je otvorio predsednik Kik boks saveza Srđan Bugarčić, a u ringu su mu se pridružili i dvojica potpredsednika Dejan Milosavljević i Božidar Đermanović, kako bi jednom od najboljih borаcа svih vremena u Srbiji,Aleksandru Konovalovu dodelili statuu Zlatnog kik boksera za uspehe postignute u ovom sportu u protekloj deceniji, veliku simbolično jer ona ostaje u Savezu, a manju za ličnu kolekciju.

21     10

Spektakl je u odloženom prenosu prenosila TV O2, stručni konsultant je bio selektor serpske reprezentacije Neven Dondur a najbolje internacionalne WAKO PRO sudije su garantovale fer borbe.

Borba za titulu profesionalnog prvaka sveta u Lou kiku kat. 81,400 kg između Rikarda Fernandeza i Nikole Stošića podigla je grad Smederevo na noge.

29     19

Publika je u prelepoj sportskoj hali Smederevo, posle adrenalinskog šoka od četiri meča koji su prethodili ovom glavnom meču večeri, imala priliku da uživa u fenomenalnoj borbi trajanja 5 x 3 min.

Dva protivnika jakih udaraca oštro su krenuli od početka meča.
Prednost Portugalca je bila u tome što je u svojoj karijeri imao više profi mečeva od Stošića, ali naš šampion nije mnogo mario za to.
Posle nekoliko grešaka koje je napravio ulazeći u blisku borbu još na početku meča, gde je primio dosta snažnih udaraca i gde mu je arkada naprsla, Stole je posle druge runde bio oprezniji i borbu je počeo da vodi sa distance sakupljajući poene.

16    18

U četvrtoj rundi je uspeo da napravi ravnotežu snaga.
U petu rundu je stala cela njegova karijera. Iako vidno uzdrman, pronašao je način da ostvari čiste udarce, bio precizniji i ostvario blagu bodovnu prednost koja je i dosudila meč.

Sudije su bodovale 2:1 ( 48:49, 48:49 i 49:49) za Nikolu Stošića i svet je dobio novog profesionalnog prvaka WAKO PRO.

Na turniru su održane i tri borbe za profesionalnog prvaka Srbije u kik boksu.

U prvoj borbi pobedu je odneo Marko Cvetanović-Cvele (KBK Tron), ovoga puta spremniji borac. Njegov takmac Slobodan Mitrović (KBK Kolubara), takođe standardni reprezentativac Srbije, ovog puta nije uspeo protiv agresivnijeg protivnika. Dva puta je bacan u nokdaun i vidno uzdrman nije uspeo da privede meč kraju i peškir je poleteo iz njegovog ugla na pod.

Druga borba između Nikole Todorovića (KBK Warrior) i Miloša Dakovića (KBK Crvena Zvezda-Delije) je, nažalost, završena nokautom u prvoj rundi. Nikola Todorović je u prvom minutu meča pronašao put za visoki nožni udarac u glavu i protivnik je pao na konopce.

Na sreću, mladi takmičar Kik boks kluba Crvena zvezda-Delije Miloš Daković se brzo povratio i uspeo da isprati ceremoniju proglašenja pobednika. Ovakvi ishodi su u profesionalnom kik boksu izvesni bez obzira na to koliko je borac spreman za meč. I vrhunski iskusni borci su u svojoj karijeri imali zabeležen poneki nokaut.

Treći meč za titulu profi prvaka Srbije sučelio je dva poluteškaša, snažna borca, prvaka sveta i viceprvaka Evrope Miloša Cvjetićanina (KBK Vojvodina) i Bojana Džepinu (KBK Batajnica). Dva druga iz reprezentacije se nisu štedela. Iako je Bojan Džepina na početku meča snažnim lou kikovima ozbiljno uzdrmao protivnika, Cvjetićanin se povratio i ostvario značajnu bodovnu prednost u zadnjoj rundi čime je i ostvario pobedu 3:0.

Super fajt ili revijalni meč doneo je Smederevcu Aleksandru Menkoviću dosta razloga za slavlje, jer je uspeo da ubedi sudije da je bio bolji od protivnika Slovenca Žige Pečnika, njegovog starog znanca iz amaterskih borbi sa WAKO šampionata. Dinamična i snažna borba, dosta razmena iz bliske borbe, nekoliko preokreta koji su do kraja činili meč neizvesnim, podigli su publiku na noge koja je velikim aplauzima ispratila oba takmičara.

Kik boks savez je uspeo da na reviji okupi najznačajnija imena bivših osvajača Zlatnog kik boksera, još od 1993. godine od kada ovaj turnir postoji.Oni su imali čast da opašu pojas najboljima ove večeri, pa smo tako u ringu opet videli Bojana Ostojića-Panča, Dragana Jovanovića-Gagija, Milisava Ilića, Slobodana- Batu Marinkovića, Nenada Pagonisa kao i Ivana Strugara.

X