SVE JE SPREMNO ZA POČETAK

sajt 5

Srpska juniorska reprezentacija broji sate do početka prvenstva sveta. Završene su formalnosti oko smeštaja i akreditacije takmičara, uhvatilo se i malo odmora, a održan je i poslednji trening pred sutrašnje mečeve. Posle treninga „palo“ je i malo kupanja u italijanskoj strani Jadranskog mora.

Današnji dan je pored ovih takmičarskih, obilovao i oficijelnim aktivnostima gde su učestvovali naši predstavnici: održan je sastanak Borda direktora WAKO Evrope, završen je službeni žreb, održani trenerski i sudijski seminari,održana Generalna skupština WAKO a potom i svečana večera za predsednike zemalja članica WAKO.

sajt 2    sajt 3

Miodrag Jotić na trenerskom seminaru                 Velika posećenost seminara za trenere

 

Dok je novi predsednik KBSS Srdjan Bugarčić bio angažovan oko Borda WAKO Evrope, žreba i učestvovao na Generalnoj Skupštini WAKO kao i na svečanoj večeri, a kao jedan od članova Organizacionog komiteta WAKO bio danonoćno angažovan na pripremi celokupnog takmičenja, sportski direktor KBSS Miodrag Jotić je održao trenerski seminar na kome je bilo prisutno više od 70 trenera iz celog sveta.

sajt4   Sudije na seminaru: razjasniti sve nedoumice

 

Pored ovoga, naših sedam sudija: Bojana Trajković, Dejan Đorđević, Nenad Vukadinović, Nikola Šimurina, Dejan Medovarski, Saša Dimitrijević i Petar Petrović, koji su kao članovi ekspedicije doputovali na svetski šampionat da bi na ovom vrhunskom takmičenju dali svoj doprinos fer i korektnom sudjenju, učestvovalo je i na Sudijskom seminaru, koji je bio obavezan za sve sudije A klase koji će arbitrirati na šampionatu.

Žreb je završen i kao što su i bila očekivanja, najveći deo protivnika naših takmičara dolaze iz Rusije i Poljske. Ako se zna da je Rusija na ovo prvenstvo došla sa fenomenalnim brojem od 219 takmičara a Poljska 134, naša skromna brojka od 36 takmičara ipak ne treba da obeshrabri: naši momci i devojke su spremni i jedva čekaju da uđu u ring.

Na ovom šampionatu učestvuje rekordnih 2319 prijavljenih takmičara iz 65 zemalja sveta. Prisutno je 440 trenera i 105 sudija. Šampionat se održava u svih sedam disciplina kik boksa. Naši takmičari tradicionalno učestvuju u ringovnim disciplinama Low kick i K-1 Rules.

Sve u svemu, poslednji dan pred početak svetskog prvenstva je protekao veoma uspešno za srpski kik boks. Ostaje nam da sačekamo početak takmičenja i navijamo za Srbiju!

X