SVETSKI KUP 2017

SVETSKI KUP 2017

Svetski kik boks kup u Budimpešti i ove godine je okupio najbolje borce iz svih zemalja sveta. Jedno od najmasovnijih internacionalnih takmičenja u kik boksu u svih sedam disciplina, okupilo je preko 2500 takmičara iz 37 zemalja sveta.
Kao svetsko klupsko takmičenje, Svetski kup je pružio priliku mnogima koji pri sastavljanju nacionalne reprezentacije nisu uspeli da tu nadju svoje mesto, pa su sada kao klupski predstavnici imali priliku da se okušaju na svetskom nivou i da provere svoju formu.
Srpsku ekspediciju je činilo ukupno 34 takmičara.

Osvojeno je 26 medalja: sedam zlatnih, devet srebrnih i deset bronzanih.

Zlatom su se okitili Saša Polugić, Saška Krstić, Davidović Ivana, Nikola Filipović, Rapaić Aleksandra ( dve zlatne, dve različite discipline) i Lazić Miloš.
Druga mesta i srebrne medalje osvojili su: Dijana Dabetić, Stošić Nikola, Dalibor Nikolić, Milan Marić, Ajredin Ajeti, Dinčić Marko, Antoniadu Stefanija, Jovanović Ilija i Uroš Peter.
Bronzane medalje su osvojili: Menković Aleksandar, Zdravko Bijelić, Djekić Marina, Bajić Eva, Valentina Keri, Jović Jelena, Nikolić Zorana, Radosavljević Miloš, Jovan Ignjatović i Pešut Mladen.

Na turniru u Budimpešti bili su prisutni članovi stručnog štaba: selektor Nebojša Milošević i treneri reprezentacije Dušan Kilibarda, Dejan Pavić i Miloš Milutinov. 

X