Svetski šampioni predstavljeni medijima

2r

Posle završenog Svetskog prvenstva u kik boksu koje je održano od 20-26.10.2019. u Sarajevu, održana je konferencija za medije gde su novinarima predstavljeni osvajači medalja.

3r   4r

Pred mnoštvom predstavnika medija predsednik Kik boks saveza Srbije Srđan Bugarčić, selektor Božidar Đermanović i potpredsednik KBSS Dejan Milosavljević govorili su o proteklom prvenstvu i narednim planovima u Savezu.

Srđan Bugarčić se osvrnuo na statistiku koja dokazuje koliko je šampionat u Sarajevu bio jak i po kvantitetu prijavljenih ( 730 takmičara iz 58 zemalja sveta) i po kvalitetu učesnika.

Predstavivši tok priprema koje su održane u Kovilovu u trajanju od 15 dana u izvanrednim uslovima kao i žreb koji je opredelio protivnike našim borcima, iskoristio je priliku da se zahvali svim osvajačima medalja na izuzetnom nastupu koji je u trenucima i prevazilazio očekivanja stručnog štaba i uprave.

Predsednik je i istakao da je na takmičenju u Sarajevu u svojstvu sudija bilo angažovano četvorica naših vrhunskih sudija, od kojih je Petar Petrović, koji je i generalni sekretar Saveza dobio „A“ licencu, i postao sudija najvišeg internacionalnog ranga. Ostale sudije su obnovile svoje postojeće licence.

7r    5r

Predstavio je i naše  predstavnike koji su poneli sa prvenstva laskave titule najbolje takmičarke u ringu na svetu i najboljeg trenera u ringu na svetu, Milanu Bjelogrlić i Dejana Pavića.

Selektor Božidar Đermanović je prokomentarisao nastup svakog od osvajača medalja objašnjavajući ko su bili protivnici našim borcima i koliko je težak bio put da se dođe do pobedničkog trona, gde je većina takmičara imala i po pet veoma teških mečeva.

Potpredsednik Saveza Dejan Milosavljević je zahvalio svim takmičarima na nastupu, poželeo im da se odmore posle teškog perioda i  najavio je sled novih aktivnosti koje do kraja godine čekaju Savez.

8r

sl.4. Kapiten Nikola Stošić se oprostio od amaterskog ringa i reprezentacije

 

 

 

 

 

Na konferenciji za štampu kapiten srpske reprezentacije Nikola Stošić, dugogodišnji reprezentativac, evropski i svetski šampion, oprostio se od amaterskog ringa i najavio završetak svoje karijere u reprezentaciji kao takmičar. U ime Kik boks saveza Srbije predsednik Srđan Bugarčić mu se zahvalio na dosadašnjem angažmanu i uspesima koje je nizao za srpski kik boks, izrazivši nadu da će za popularnog Stoleta, koji uživa veliki ugled medju takmičarima, biti mesta u Savezu u drugim telima a ne samo u reprezentaciji. Nikola Stošić je ispraćen velikim aplauzom.

Selektor je na kraju iskoristio priliku da osvajačima medalja podeli prigodne poklone.

 

X