SVETSKI WAKO PRO GRAN PRI SRBIJA – GRČKA – Miloš Anić cilja pobedu

milos-anic

Svetski WAKO Pro Gran pri premijeru će imatu 5. marta u hali „Pionir“ u Beogradu od 20 časova. U prvom četvrtfinalnom meču novog takmičenja pod okriljem Svetske WAKO federacije Srbija će ugostiti Grčku. Duel dve selekcije biće okršaj petorice boraca u pet težinskih kategorija.

Prvi meč u kategoriji do 60kg, radiće Miloš Anić. Rival će mu biti Nikos Kisen.

Višestruki prvak države, aktuelni amaterski prvak Evrope iz Azerbejdžana, i profesionalni prvak sveta, Anić trenutno je na pripremama na Kopaoniku.

 

– Ovde smo od nedelje i plan je da pripreme potraju sedam dana. Smešteni smo u hotelu „Grand“ u kome imamo odlične uslove. Treniramo tri puta dnevno, kombinujemo teretanu, bazen i rad u sali: džakove i sparing. Za sada sve teče po planu – bio je prvi komentar Miloša Anića.

Kakve su informacije o rivalu iz Grčke?

– Odgledao sam jedan njegov meč na „Jutjubu“. Dosta je niži od mene, nabijen je. Dobro radi ruke, noge deluju jake, ali u tom meču je već posle dva-tri lou kika počeo da kleca.

Kakva su očekivanja?

– Spremam se za pobedu. Iskustva imam, kvalitet takođe. Rival zaslužuje respekt, uz to, ovo je sport u kome jedan potez može da reši meč. Verujem u sebe i siguran sam da neće biti nikakvih iznenađenja.

Takmičenje u „Pioniru“ je prilika da se u Beogradu ponovo gledaju kvalitetni mečevi. Miloš Anić ističe:

– Smatram da je odlična stvar što smo dobili kvalitetan međunarodni turnir koji je prilika kako nama iskusnim borcima, tako i mladim snagama da se okušaju u jakoj konkurenciji. Svetski WAKO PRO Gran pri je još jedno izuzetno takmičenje. Ideja postoji već dugo, a meni je drago što je konačno zaživelo i što sve kreće od Beograda. Verujem da će svi koji dođu u Pionir u subotu 5. marta imati prilike da prate vrhunske mečeve i da uživaju u pravom spektkalu – zaključio je Miloš Anić.

Pogledajte parove svih mečeva u posebnom članku.

 

X