SVETSKI WAKO PRO GRAND PRIX SRBIJA – GRČKA – Aleksandar Topić spreman za okršaj

Topic1

Sezona u kik boksu u Srbiji počeće sjajnim međunarodnim takmičenjem: Svetskim WAKO PRO Gran prijem u K-1 koji će se održati u subotu, 5. marta u dvorani „Pionir“ od 20 časova. Reč je o novom takmičenju koje je ove godine pokrenula Svetska kik boks federacija WAKO, a koje okuplja osam najboljih selekcija na planeti.

Voljom žreba rival Srbije u prvom krugu, u četvrtfinalu, je selekcija Grčke. Reprezentacije su sačinjene od pet boraca koji se takmiče u pet težinskih kategorija. U kategoriji do 66,8kg ugled srpskog kik boksa brani Aleksandar Topić. Njegov rival je Aleksis Siros.

 

– Nemam mnogo podataka o protivniku. Imao sam prilike da preko interneta odgledam nekoliko mečeva. Malo je niži od mene, nabijen, jak. Forsira ručnu tehniku, vidi se da mu je boks jača strana,  ali ni to nije toliko efektno – bio je prvi komentar Aleksandra Topića.

Kakva su očekivanja?

– Poslednja dva meseca se pripremam u klubu. Radimo izuzetno kvalitetno i odlično se osećam. Spreman sam i jedva čekam da uđem u ring i da meč počne. Verujem u sebe i ne sumnjam u pozitivan ishod duela protiv Sirosa.

O pokretanju Svetskog WAKO Pro Gran prija Topić ima samo reči hvale:

– Odlična je stvar što je pokrenuto još jedno jako takmičenje. Nama borcima to mnogo znači. Ove godine tu je osam najboljih selekcija koje se nadmeću sa petoricom svojih najkvalitetnijih takmičara. Već to garantuje prvoklasne duele. Uveren sam da će Svetski WAKO Pro Gran pri postati jedno od najjačih i najprestižnijih takmičenja.

topic

Biće ovo prilika da se oni najbolji predstave domaćoj publici. Da li ima pritiska?

– Domaći teren i navijači za sve nas su samo dodatni motiv. Sportisti u svaki meč ulaze da pobede. Motiva uvek ima i to nikad nije problem. Ali, činjenica je da je drugačije kad se takmičite na domaćem terenu, pred svojim navijačima. Tad svi uvek dajemo sve od sebe jer smo svesni da je to prilika da ljubiteljima kik boksa omogućimo da one najbolje gledaju na delu. A oni koji u subotu, 5. marta od 20 časova budu u dvorani „Pionir“ zaista će imati prilike da prate odlične borbe – zaključio je Topić.

Svetski Wako Gran pri  pogledajte parove svih mečeva u posebnom članku.

X