SVETSKI WAKO PRO GRAND PRIX SRBIJA – GRČKA: Stevan Živković priželjkuje nokaut

zivkovic1

Svetski WAKO PRO Grand prix turnir, koji će se održati u dvorani „Pionir“ u subotu, 5. marta od 20 časova, biće prava poslastica za sve ljubitelje K1. U duelu selekcija Srbije i Grčke publika će videti pet mečeva, a u kategoriji do 75 kg snage će odmeriti Stevan Živković, srebrni sa Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu, i Nikos Papadimitriju.
Pripreme za duel u „Pioniru“ traju dva meseca, a Živković ističe:  Spremam se u Nišu u svom klubu sa trenerom Srđanom Radulovićem. Treniram dva puta dnevno i u odličnoj sam kondiciji. Ono što mogu da kažem je da sam i fizički i psihički spreman za ovaj meč – je prvi komentar Živkovića.

 

Nikos Papadimitriju je tri godine mlađi, iza sebe ima 25 pobeda.

– Reč je o mladom, perspektivnom borcu. Na internetu sam pogledao nekoliko mečeva i video sam da forsira nožnu tehniku, dobro radi kolena. Što se tiče taktike za ovaj meč, prva runda će proći u ispitivanju snaga, ali je plan da već od druge krenem ofanzivnije, da forsiram ruke. Verujem da će u toj situaciji i nokaut doći sam po sebi.

Stevanu će ovo biti prvi meč pred domaćom publikom posle osvajnja srebrne medalje na smotri Starog kontinenta u Azerbejdžanu. Meč pred našim navijačima za njega je samo dodatni izazov:

– Svi mi treniramo mesecima da bi ono što znamo i umemo predstavili upravo navijačima. Uvek sam voleo da radim pred domaćom publikom. Istina je da na neke sportsite domaći teren deluje kontraproduktivno, ali to nije slučaj sa mnom. Nemam nikakvo opterećenje, publika je meni dodatni motiv. Navijači su ti koji mi „daju krila“ u svakom meču.

zivkovic

Pokretanje Svetskog WAKO Pro Grand prix takmičenja i Živković smatra sjajnim potezom:

– Pokretanje ovako jakog takmičenja je sjajan potez. Za nas borce to je odlična prilika da na ovako ozbiljnom turniru predstavljamo svoju zemlju. Publika ima mogućnost da prati duele onih najboljih. Uveren sam da će ovo postati jedno od najkvalitetnijih i najprestižnijih takmičenja WAKO Federacije. Meni je drago što sam deo tima, a uveren sam da će publika iz „Pionira“ izaći zadovoljna. Poznavajuči kvalitete drugova iz reprezentacije ne samo da će gledati odlične borbe, već će slaviti pobedu Srbije i prolazak u polufinale – zaključio je Živković.

X