Svetsko prvenstvo u kik boksu, Beograd

mec1

KORAČAMO KA MEDALJAMA

Svetsko prvenstvo je počelo sa fantastičnim adrenalinskim nabojem . Takmičari, više nego raspoloženi za borbe, u ringu su za ova dva dana takmičenja prikazali publici izvanredan kik boks.

Što se naših reprezentativaca tiče, stručni štab je zadovoljan. Selektor Nebojša Milošević računa na sledeći način: „Ako smo juče izgubili tri meča, danas dva a ako sutra izgubimo samo jedan, u finalu ne bi trebalo da izgubimo ni jedan!“.

  mec2mec3

Saldo borbi u protekla dva dana je sledeći: od 14 borbi , 11 pobeda prvog dana a drugog dana je bilo 18 borbi od kojih je 15 bilo pobeda a 3 poraza u ringovnim disciplinama a u kik lajtu šest borbi sa 4 pobede i dva poraza.

Prvi dan u lou kiku nastupili su i slavili pobedu Saida Bukvic, Ajla Lukač, Danijel Memedovski, Andi Đurđević,i Bojan Džepina dok Saša Stošić nije uspeo protiv Kazahstanca Kasambajeva a Bogdanović protiv Turčina.

U K1 poredak je sledeći: šestoro boraca u K1 su nas nagradili sa pet pobeda i jednim porazom. Aleksa Stanišić, Dimitrije Tadić,Marina Spasić,Senad Bukvić i Saša Polugić su uspeli da se plasiraju dalje dok je Miloš Marković izgubio od Bugarina Georgijeva.

mec4

Kada je disciplina kik lajt u pitanju, osmoro naših boraca je nastupilo prvog dana. Pobedu su odneli Jovan Stevanović , Jovana Milovanović, Stefan Janjatov, Luka Spremo i Miloš Cvijetičanin dok su izgubili Dušan Pantelić, Siniša Vladimirović i Stefan LJutić.

Drugog dana takmičenja u K1 disciplini srpska reprezentacija imala je 11 mečeva, od kojih su dvojica takmičara, Dimitrije Tadić i Ljubo Jalovi radili dva meča u jednom danu i oba furiozno pobedili! Ostali pobednici mečeva su Slobodan Mijailović, Nemanja Pantelić, Nenad Pagonis, Teodora Manić i Aleksandar Menković dok su sa takmičenjem završili Stanišić Aleksa i Maja Miljević.
mec5

U lou kiku gledali smo sedam mečeva naših takmičara, gde je pobeda bilo šest a jedan poraz. Naime, Nikola Spasić je jedan svoj meč pobedio ali drugi, gde mu je protivnik bio opasni Rus Aleksandr Drobinin, nije uspeo da pobedi. Prošli su dalje sa svojim pobedama: Aleksandar Konovalov, koji je takdje imao dva meča i u drugom digao publiku na noge poigravajući se sa svojim protivnikom Zidarom iz Hrvatske, Nikola Stošić sa dva izlaska u ring i dve pobede ali i Aca Topić koji je odradio dva meča i pružio odličan meč sa Poljakom gde je izgurao pobedu i prolaz dalje na takmičenje.

Kik lajt drugog dana nije imao tako uspešan skor: Katarina Bešlić,Helena Maksimović,Dešić i Stefan Janjatov su izgubili mečeve a pobedu su slavili Milutin Nikolić i Dragica Jelisavac.

Ukupnih 24 meča i skor od 17 pobeda i 7 poraza , po rečima Sportskog direktora Miodraga Jotića jeste „pokazatelj ogromne želje naših momaka i devojka da se dokažu domaćoj publici.

Čeka nas još dosta borbi na ovom prvenstvu ali jedno je sigurno: marširamo ka finalima.

mec6

X