Svetsko prvenstvo za decu, kadete i juniore Beograd 2020 je otkazano u terminu 13-22.11.2020.

Na sednici Borda direktora svetske kik boks organizacije WAKO održane 11. jula 2020. doneta je odluka o OTKAZIVANJU  Svetskog prvenstva za decu, kadete i juniore, koje je trebalo da se održi od 13-22. Novembra 2020. u Beogradu.

Kao razlog otkazivanja, navedeno je trenutno pogoršanje zdravstvene situacije izazvane virusom COVID-19 u velikom broju zemalja kao i u Srbiji, zemlji organizatoru prvenstva.

Nakon detaljne analize urađene od strane specijalnog komiteta pri WAKO-u, na žalost po sve ljubitelje kik boksa kod nas a i u svetu, procenjeno je da bi organizacija prvenstva za decu, kadete i juniore, uz prisustvo gotovo 4.000 učesnika iz celog sveta, bila preveliki zdravstveni rizik. Dodatna otežavajuća okolnost je činjenica da se, po izjavama mnogih svetskih stručnjaka iz ove oblasti, na jesen, posebno u novembru i decembru, očekuje drugi talas epidemije koji može izazvati probleme već viđene u prvom delu ove godine.

Kik boks savez Srbije je sa žaljenjem primio ovu odluku, obzirom da su sve pripremne radnje za organizaciju ovog velikog sportskog događaja već bile urađene i da je, što se Saveza tiče, prvenstvo moglo da počne sutra.

Kik boks savez Srbije je zvanično zahtevao od WAKO-a da se prvenstvo odloži za sledeću godinu usled trenutne situacije i da se organizacija poveri našem savezu pod istim uslovima koji su bili na snazi za ovu godinu.

Sednica Izvršnog odbora WAKO-a biće održana krajem avgusta na kojoj se očekuje konačna odluka o zahtevu Kik boks saveza Srbije.

Ostaje nam nada da će Izvršni odbor WAKO-a pozitivno rešiti zahtev naše federacije i da će naša javnost imati mogućnost da vidi najbolje mlade kik boksere iz čitavog sveta u Beogradu sledeće godine.

X