Tara okupirana

vidovic i jalovi1

Najbolji juniori i seniore Srbije, koje u narednom periodu očekuju dva značajna takmičenja, nalaze se na pripremama na Tari. Mitrovac je stara baza nacionalnog tima Srbije, a ove godine na Tari se brusi forma za Evropsko juniorsko prvenstvo i Svetsko seniorsko prvenstvo.

Mlađi i stariji juniori spremaju se za smotru Starog kontinenta u Poljskoj. Grad Krakov od 14. do 21. septembra domaćin je Šampionata na kome će podmladak Evrope pokazati šta zna. Seniori bruse formu za planetarni šampionat u Brazilu. Svetsko prvenstvo održava se u Sao Paolu od 30. septembra do 6. oktobra. Na Tari od 27. avgusta trenira ukupno 42 takmičara: 32 juniora i 10 seniora. Planirano je da se na planini zadrže do 10. septembra.

Juniori rade u okviru Kampa perspektivnih sportista. Kamp finansira Ministarstvo omladine i sporta koje na taj način daje nemerljivi doprinos kvalitetnim pripremama i dobrim rezultatima naših takmičara na međunarodnoj sceni.

Sa reprezentativcima Srbije na Tari radi 11 trenera. Uz selektora Nebojšu Miloševića tamo su i Miodrag Jotić, Neven Dondur, Srđan Radulović, Dejan Pavić, Dušan Kilibarda, Srđan Matić, Željko Vuković, Miloš Milutinov, Aleksandar Marić i Slobodan Jocić.

– Tara je naša stara baza. Imamo dobre uslove za rad, dovoljan broj trenera kako bi uspešno realizovali sve planirano. Juniori, mlađi i stariji, pripremaju se za Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje bi trebalo da bude nova potvrda kvaliteta našeg podmlatka. Seniori, sa druge strane, tempiraju formu za planetarnu smotru u Brazilu koja će biti kruna ova sezone. Predstoji nam još 12 paklenih dana posle kojih ćemo imati jasnu sliku o mogućnostima kandidata za reprezentaciju – prokomentarisao je početak priprema selektor Milošević.

Ekipa na Tari 

STARIJI JUNIORI: Radomir Nedeljković, Mladen Čestić, Aleksa Stanišić, Marko Cvetanović, Novak Radulović, Luka Spremo, Slobodan Mijajlović, Stevan Dukić, Miloš Keljanović, Andrija Bosić, Aleksandar Menković, Ljuban Vidović, Dušan Savković, Srđan Aleksić, Mihajlo Kecojević, Lazar Stojanović, Jovana Trifunjagić, Milena Švonja, Jovana Đorđević, Dragana Sretenović, Fazlija Redžepi, Marko Adamović i Mitar Dugalić. 

MLAĐI JUNIORI: Dragan Hajduković, Stefan Gavrilović, Nemanja Dobrosavljević, Nemanja Dunđerov, Vukašin Stupar, Danilo Ratkić, Nemanja Anđelković i Slobodan Mitrović.  

SENIORI: Miloš Anić, Aleksandar Konovalov, Aleksandar Topić, LJubo Jalović, Miljan Vidović, Stevan Živković, Uroš Bogojević, Nenad Pagonis, Sanja Sučević i Eva Halaši.

X