Triling u finalu

plakat rimini sp1

Svetsko prvenstvo za mlađe i starije juniore u svih sedam disciplina kik boksa, koje se održava u Riminiju polako ulazi u završnu fazu. U četvrtak su na programu bili preostali dueli četvrtine finala, kao i prvi deo polufinala. U ring je ulazilo šestoro reprezentativaca Srbije koji su zabeležili tri pobede i pretrpeli tri poraza.

 

 

 

 

Trijumfe u polufinalima ostvarili su mlađi juniori Danilo Ratkić i Nemanja Anđelković u disciplini low kick, kao i starija juniorka Valentina Keri u disciplini K1 rules. Oni su se plasirali u finale i osigurali najmanje srebrnu medalju.

U polufinalu su zaustavljeni mlađi juniori Luka Anđelković i Slobodan Mitrović i starija juniorka Jovana Trifunjagić. Oni su ovoga puta morali da se zadovolje bronzanim odličjima.

U petak će se na Svetskom prvenstvu u Riminiju takmičenje nastaviti drugim delom polufinala. U ring će ući još osmoro reprezentativaca naše zemlje U polufinalu sa sigurnim bronzama su Saida Bukvić, Dragana Sretenović, Jovana Ignjatović, Nina Pavlović, Novak Radulović, Luka Spremo, Aleksandar Menković i Srđan Aleksić. Ostaje da pobedama obezbede duele za najsjajnije odličje.

REZULTATI POLUFINALA

Mlađi juniori, low kick do 54 kg: Slobodan Mitrović – Timur Apekov (Rusija) 3:0. Do 57 kg: Luka Anđelković – Gadzhi Gamzatov (Rusija) 0:3. Do 63,5 kg: Nemanja Anđelković – Bogdan Kravchenko (Rusija) 3:0 (WO). Do 67 kg: Danilo Ratkić – Hedis Ramadani (Makedonija) 3:0.

Starije juniorke, K1 rules 52 kg: Jovana Trifunjagić – Patrycja Pamula (Poljska) 0:3. Do 56 kg: Valentina Keri – Paulina Saczuk (Poljska) 3:0.

X