Trofej Beograda u Pinkiju

mini KBSS Logo

U hramu zemunskog sporta, hali „Pinki“ u subotu, 14. maja održava se Prvenstvo Srbije za kadete i juniore u disciplini ful kontakt.

Nekadašnji Memorijalni turnir „Mića Marković“, ustanovljen u znak sećanja na jednog od najboljih trenera kik boksa koji se istakao upravo u radu sa mladima, održava se već devet godina. Kao turnir u okviru koga se nadmeću pripadnici mlađih kategorija, ušao je i u program Gradskog sekretarijata za omladinu i sport i dobio dodatak „Trofej Beograda“.

 

Skoro deceniju ovo takmičenje okuplja najbolje mlade srpske borce, kao i takmičare iz okruženja.

– Trofej Beograda se održava u konkurenciji kadeta i juniora pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za omladinu i sport. Pored finansijske podrške, koja je iz godine u godinu sve veća, Sekretarijat najuspešnijem klubu dodeljuje veliki pehar. Ove godine na kancelariju Saveza stigle su prijave oko 150 takmičara iz Srbije. Iako je bilo najava, u poslednjem trenutku borci iz inostranstva su izostali. Najuspešnijima će pripasti medalje, a Kik boks savez Beograda obezbedio je i pehare za najbolje borce i najbolje klubove u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji – najavio je Dejan Milosavljević, predsednik Kik boks saveza Beograd

darko_milosevic_sp_kik_51

 

Prema stanju prijava kod kadeta ima 42 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbrojnija je kategorija do 54kg gde je prijavljeno sedam takmičara. U konkurenciji juniora prijavljeno je 107 takmičara u obe konkurencije.Najbrojnije kategorije kod muškaraca su do 63,5 kg i do 67 kg sa po 12 boraca. Kod juniorki najviše ih ima u kategoriji do 65 kg – šest.

Eliminacije počinju u 11 časova, dok će se finala odraditi u popodnevnom terminu.

X