U Beogradu počelo Balkansko prvenstvo

plakat_bp1

U Sportskom centru „Šumice“ u petak je počelo 16. Balkansko prvenstvo u kik boksu za seniore. Učestvuje oko 150 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Nadmeću se u disciplinama lou kik, K-1 stil, semi kontakt i kik lajt kontakt.

Posle defilea svih reprezentativaca zemalja učesnica usledila je i ceremonija svečanog otvaranja.

Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, se prvi obratio prisutnima:

– Želim vam svima dobrodošlicu u Beograd, grad sporta. Verujem da čete se u našem gradu svi lepo osećati i da ćete odavde otići sa pozitivnim utiscima. Želim vam svima mnogo uspeha – istakao je Pelević

Bojan Kolev, prvi čovek Balkanske kik boks federacije je istakao zadovoljstvo što se Prvenstvo Balkana održava u Beogradu, poznatom po dobroj organizaciji i poželeo svima mnogo sreće tokom tri takmičarska dana.

Nikola Maletić, samostalni savetnik u Ministarstvu omladine i sporta, je istakao:

– Čast je biti ovde u ime Ministarstva omladine i sporta. Kik boks čini bitan faktor u srpskom sportu, rezultati i uspesi koje kikbokseri ostvaruju na međunarodnim takmičenjima doprinose dobrom imidžu Srbije. Kik boks je uvek imao podršku Ministarstva i tako će biti i dalje.

Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, je istakao:

– Veliko je zadovoljstvo pozdraviti vas sve u Beogradu. Želim vam mnogo sreće tokom takmičenja i da iz Beograda i Srbije odete sa lepim utiscima. Proglašavam takmičenje otvorenim.

Rezultati, četvrtfinale lou kik do 81kg: Aleksandar Stankov (Slovenija) – Nikola Stošić (Srbija) 0:3, Ivan Perković (Crna Gora) – Hristomir Rančev (Bugarska) 0:3.

Kik lajt do 84 kg: Marko Božović (Srbija) – Jan Softič (Slovenija) 0:3.

Semi kontakt do 69kg:  Aleksandar Radonjov (Makedonija) – Dejvis Georgijev (Bugarska) 3:0

X