U Beogradu završen Sajam sporta

kolubara sajam

Večeras je završen Treći Sajam sporta koji se prethodna tri dana održavao u hali 2 Beogradskog sajma. Štand Kik boks saveza Srbije posetio je veliki broj ljudi, najviše mališana, i svi oni su imali priliku da stave rukavice i oprobaju se u našem sportu.

U četvrtak štand je posetio deo stipendista, a najduže se zadržao naš svetski šampion Ljubo Jalovi koji se sa posetiocima družio nekoliko sati.

U petak su promociju na glavnoj bini održali Dragana Sretenović, juniorska reprezentativka Srbije, članica KBK Vranje, i članovi i treneri KBS 011 iz Beograda. Dok su na borilištu demostrirali sparinge i rad na fokuserima, prisutni su saznali i najosnovnije informacije o Kik boks savezu Srbije i o najvećim uspesima naših sportista na međunarodnoj sceni. Prezentaciju je prati i dr Borislav Pelević, predsednik KBS Srbije i prvi čovek WAKO Europe.

ivan soco sajamU petak je štand našeg Saveza posetio i magistar Ivan Sočo, svetski prvak iz Beograda 2001. Nekadašnji veliki šampion nije odoleo, stavio je rukavice i podsetio nas zašto smo svi uživali gledajući njegove mečeve. Sa posetiocima su se družile i Dragica Jelisavac i Marina Savić, takmičarke KBK Novi Beograd.

Subota je počela svečano. Dr Borislavu Peleviću, predsedniku KBS Srbije, uručena je Majska nagrada, najviše sportsko priznanje u Srbiji koje dodeljuje Sportski savez Srbije.

igor tomicOko podneva štand su posetili Simo Salapura, predsednik Sportskog saveza Zrenjanina, i članovi karate kluba „Zrenjanin“, sekcije za osobe sa invaliditetom. Igor Tomić i Stevica Stajić su stavili rukavice i isprobali nekoliko ručnih udaraca na lutki za trening.

Nešto kasnije na štand KBS Srbije su stigli članovi KBK Kolubara iz Lazarevca. Uz trenera Ivana Rakovića, takmičare su predvodili reprezentativci Jovana Đoršević i Slobodan Mitrović, koji je osvojio bronzanu medalju na SP u Riminiju. Malo sparinga, malo rada na fokuserima i štand je bio preplavljen što mališanima, što momcima i devojkama koji su želeli da probaju kik boks. Svi su dobili priliku, a Ivan Raković je detaljno i strpljivo objašnjavao kako koji udarac treba plasirati, sugerisao kombinacije i na sjajan način približio kik boks svima koji su u subotu posetili naš štand. Uz nas je u subotu bio i Bojan Džepina, reprezentativac Srbije iz redova KBK Batajnica koji je, takođe, pomogao u demonstraciji. Među onima koji su prvi put staili rukavice bili su i mali fudbaleri sa Umke.

Tokom tri dana družili smo se sa kolegama iz brojnih granskih saveza, posetili su nas i predstavnici Sportskog saveza Srbije, a pred sam kraj sajma štand KBS Srbije je obišao i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Bila je ovo dobra promocija našeg sporta, a Kik boks savez Srbije se zahvaljuje pojedincima i klubovima koji su tokom tri dana posetili naš štand i doprineli tome da posetiocima pokažemo zašto je naš sport najtrofejniji u Srbiji.

fudbaleri imka

dzepina sajam

X