U Nišu počinje Balkansko prvenstvo

plakat balkansko nis

U Nišu u petak počinje Balkansko prvenstvo u kik boksu. Takmičenje se održava u tri discipline: low kick, K1 rules i kick light contact u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji starijih kadeta, juniora i seniora.

U ringovnim disciplinama – low kicku i K1 rules nadmetaće se mlađi i stariji juniori i seniori, dok će se u kick light contactu na tatamiju ogledati stariji kadeti, juniori i seniori.

Takmičenje se održava u niškom hramu sporta, dvorani „Čair“, a prve eliminacione borbe počinju u petak u 11 časova. Prvi deo eliminacija traje do 16 časova, sledi Svečano otvaranje, a potom od 18 časova novi krug eliminacija. U subotu će se završiti eliminacije, i uslediti polufinalni dueli. Za nedelju su rezervisana finala. 

Uz Srbiju predstavnike na Balkanskom prvenstvu imaće i Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Turska i Hrvatska.

Tokom prvenstva Balkana, u subotu, 27. juna, biće održana i Generalna skupština Balkanske federacije koja će biti izbornog karaktera. Dosadašnji prvi čovek Balkanske federacije Bojan Kolev povukao se sa te dužnosti, pa će u Nišu delegati izabrati novog predsednika.

 Prvenstvo Balkana je poslednja provera za sve reprezentativce pred predstojeće Prvenstvo Evrope za junior koje se održava u San Sebastijanu (Španija) od 22. do 30. avgusta, odnosno Svetsko prvenstvo za senior koje se od 24. do 31. oktobra održava u Beogradu.

Cena dnevne karte je 250 dinara, a paket za sva tri dana 500 dinara.

Tehnički organizator ispred Kik boks saveza Srbije je Kik boks klub „Niš“.

X