U ringu 12 srpskih takmičara

mini-anic koncarevo

Početak takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu bio je sjajan. U ring su ulazila petorica boraca i svi su ostvarili sigurne pobede. Pored prolaska u dalju rundu takmičenja značajno je to da su svi momci odradili dobre mečeve i najavili da optimizam sa Tare i te kako ima pokriće.

Danas u ring ulaze njih 12-oro, a nadmetaće se u osmini i četvrtini finala.

Od osmine finala, koja se danas završava, startuju njih trojica. Aleksandar Topić (LK do 71 kg) u prvom kolu radi protiv Argentinca, rival je Sebastian Juraez . Viktor Šubić (LK do 75 kg) za protivnika ima Mareka Prochzaka (Češka), dok je rival Andija Đurđevića (LK do 86 kg) Basir Abarakov (Rusija). Ukoliko ostvare pobede Topić i Šubić će do kraja dana odraditi i četvrtfinalne mečeve. Ti mečevi su na programu posle 22 časa po srpskom vremenu.

U četvrtfinalu takmiči se preostalih devet takmičara u današnjem programu. Miloš Anić (LK do 60 kg) za rivala ima Juliena Rafaralahisoa (Madagaskar), Aleksandar Konovalov (LK do 63,5 kg) će vizu za polufinale “overavati” protiv Nilsa Widlunda iz Švedske. Stefan Anđelković, koji je sjajno startovao, ostvario pobedu nokautom, u četvrtfinalu za rivala ima Belorusa Yauhenia Makarau.

Aleksandar Gogić (K1 do 60 kg) koji čeka Umara Paskhaeva (Rusija), Ljubo Jalović (K1 do 75 kg) će na Francuza Bakaria Tounkaru, Miljan Vidović (K1 do 81 kg) za protivnika ima Italijana Valerija Masia, Urošu Bogojeviću (K1 do 86 kg) je protivnik Josh Jefferis (Novi Zeland).

U ring će ući i dve dame u srpskoj reprezentaciji. Sanja Sučević (K1 do 52 kg) će na megdan Ileani Valentino (Italija), dok će Eva Halaši (K1 do 65 kg) odmeriti snage sa Ruskinjom Aleksandrom Korolevom.

Eliminacije i danas počinju u 10 časova po lokalnom, odnosno u 15 časova po srpskom vremenu.

X