U Šumicama „Serbia open“

K1_plakat_02_2012

Međunarodni turnir u kik boksu „Serbia open 2012“ održaće se u Beogradu od 24. do 26. februara u Sportskom centru „Šumice“. I ovoga puta pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Biće ovo treće izdanje takmičenja koje će se i sada odvijati u dve discipline: K-1 stilu i kiklajt kontaktu.

 

– „Serbia open“ se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske WAKO federacije od svog prvog izdanja. Kao i uvek, kad su u pitanju međunarodni turniri koji se organizuju u Srbiji, i ovog puta postoji veliko interesovanje za učešće na turniru, kako iz zemalja iz okruženja, tako i od ostalih članica WAKO. Očekujemo dobar odziv jer su u kancelariju našeg Saveza već stigle preliminarne najave iz Slovenije, Makedonije, Bosne, Hrvatske, Norveške, Mađarske…Verujem da će i ovaj turnir biti jednako uspešan kao i svi prethodni, i takmičarski i organizaciono – bio je komentar Srđana Bugarčića, generalnog sekretara Kik boks saveza Srbije.

 

Na turniru će učestvovati neki od najboljih kikboksera Srbije kojima će ovo biti dobra provera pred start takmičarske sezone. Pored medalja i pehara, organizator je predvideo da najbolji po kategorijama, u slučaju četiri i više boraca u žrebu, u disciplini K-1 stil dobiju i novčane nagrade. U konkurenciji devojaka pobednice bi dobile po 200, u konkurenciji muškaraca po 300 evra.

 

Dolazak ekipa i žrebanje održaće se u petak, 24. februara. Eliminacione borbe u obe discipline počinju u subotu, 25. februara u 10 časova. U nedelju od 10 na programu su polufinala, dok će se finala održati od 18 časova.

X