U susret spektaklu

spens najava trio 1

Novosadski SPENS će u četvrtak biti domaćin borilačke priredbe „SOUL NIGHT OF CHAMPIONS“ koja ima sve kvalitete da bude jedna od najboljih ikad viđenih u Srpskoj Atini.

U sklopu večeri održaće se šest borbi, a tri duela privlače posebnu pažnju.

Miljan Vidović, apsolutni vladar planete, amaterski evropski i svetski prvak u disciplini K1 rules do 81 kg, prvi put u karijeri napadaće profi pojas. Na meti je evropska kruna u disciplini K1 do 81,4 kg, a rival je Laslo Sabo (Mađarska).

Nenad Pagonis će posle mnoštva amaterskih i nekoliko svetskih titula u svom rodnom gradu pokušati da osvojio pojas svetskog prvaka u disciplini low kick do 88,6 kg. Njegov protivnik je odlični Splićanin Agron Preteni.

Jedan debitantski meč privukao je pažnju sportske javnosti ne samo u Srbiji već i dobrom delu sveta. Premijeru u kik boksu, u disciplini K1 imaće Darko Miličić. Nekad drugi pik na NBA draftu, Srbin koji je osvojio šampionski prsten, po završetku košarkaške karijere odlučio je da se okuša i u kik boksu. Debi će imati  protiv Radovana Radojičina (Senta) u kategoriji +91 kg.

I ostali mečevi iz uvodnog programa, koji startuje u 21 čas, nudi izuzetno kvalitetne duele.  Juniori Luka Spremo (Batajnica)  i Miloš Keljanović (Vojvodina Veletabak) odmeriće snage u disciplini low kick do 71 kg. Denis Marjanović (Republika Srpska) i Miloš Marković (Crvena zvezda Delije) će se boriti u disciplini low kick do 86 kg. Novosadska publika će moći da vidi i jedan meč dama. Tijana Srdić (Vojvodina Veletabak)  i Aleksandra Krstić (Pagonis), reprezentativke Srbije, osvajači srebrnih medalja na SP u Bilbau, sastaće se u disciplini K1 do 70 kg.

Program počinje u 21 čas uvodnim borbama koje se rade u tri runde po dva minuta.

Glavni program počinje u 22 časa, mečevi za šampionske pojaseve se rade u pet rundi po tri minuta.

X