Uniforme u ringu

10

        Počast zastavi: Predsednik Srdjan Bugarčić, Božidar Maljković (Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije) i ostale zvanice

Poseta predstavnika Kik boks saveza Srbije Specijalnoj brigadi vojske Srbije u kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu 16.1.2019.

 Kasarna specijalne brigade Vojske Srbije “Rastko Nemanjić” u Pančevu bila je domaćin Novogodišnjih sportskih susreta u borenju, organizovanih u sklopu obeležavanja srpske Nove godine a u cilju unapređenja fizičkih sposobnosti i stečenih veština neophodnih za uspešno izvršavanje namenskih zadataka, unapređenja zdravlja i sportskih rezultata pripadnika Specijalne brigade.

Takmičenje je otvorio komandant Specijalne brigade brigadni general i vanredni profesor Dr. Miroslav Talijan koji je takmičarima, njihovim trenerima, sudijama i ostalim prisutnima poželeo dobrodošlicu izrazivši nadu da će ovaj turnir prerasti u tradicionalnu manifestaciju. Posebno je pozdravio i prisutne kadete Vojne akademije, ali i profesora Milana Vukelića, majstora džudoa i doajena ovog sporta, koji je najveći deo svog životnog veka proveo obučavajući pripadnike specijalnih jedinica vojske.

2           8

Zastavu Republike Srbije su podigli članovi džudo reprezentacije Vojske Srbije i učesnici svetskog vojnog prvenstva u džudou 2018. kapetan Stevan Stojanović i vodnik Marija Prtora i posle odate počasti, takmičenje je moglo da počne.

Ovaj praznik borilačkih sportova okupio je, pored pripadnika specijalne brigade, i trofejne sportiste i visoke zvanice među kojima su bili: Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, Srđan Bugarčić, predsednik Kik boks saveza Srbije, Petar Petrović, generalni sekretar Saveza, Sanja Vračarević- Mitrović, direktor Centra realnog aikidoa, trofejni reprezentativni Karate saveza Srbije Predrag Stojadinov i Slobodan Bitević, Božana Ostojić, predsednik saveza organizacija podvodnih aktivnosti Srbije, puk. Spasoje Vulević, komandant SAJ i priznati sportski radnik u streljačkom sportu, gen. sekretar Džudo saveza Srbije Goran Vucelja kao i trofejni veterani Slavko Stanišić i Vuk Rašović.

4   7

U revijalnom delu programa održane su borbe u boksu i kik boksu pripadnika specijalne brigade a zatim je usledio takmičarski deo programa gde su se pripadnici specijalne brigade nadmetali u džudou.

“Borilački sportovi i veštine čine vojnike srčanijim, spremnijim, hrabrijim ali i smirenijim. Čine ih boljim ljudima. Ovakva vrsta obuke podiže operativne sposobnosti jedinice. Sve vojske sveta pored ulaganja u opremu poklanjaju pažnju i obuci u borilačkim veštinama i zato želimo da ovi sportovi još više budu zastupljeni u obuci naših jedinica”, istakao je komandant Specijalne brigade Dr. Miroslav Talijan.

5      6

Predsednik i generalni sekretar Kik boks saveza Srbije Srdjan Bugarčić i Petar Petrović su sa zadovoljstvom učestvovali na ovoj manifestaciji koja otvara vrata za mnoge vidove saradnje Kik boks saveza i Specijalne brigade Vojske Srbije.

X