Uspešno završen Srbija Open Kup

DSC06937resize

 

Uspešno je završen Srbija Open evropski kikboks kup.

Učešće 257 takmičara iz 69 klubova još jednom je potvrdilo da interesovanja za ovaj kup ima i da su se u Beogradu okupili najbolji takmičari u ringovnoj K-1 disciplini. Takmičenje je bilo organizovano i u disciplini na tatamiju, Kick light.

Na Kupu je bio korišćen elektronski sistem bodovanja Sportdata, koji je pojednostavio, ubrzao i transparentno prikazao kvalitet bodovanja. U svakom trenutku publika je mogla da ima uvid u stanje na bodovnim sudijskim listama na ekranima postavljenim pored ringa.

DSC06770resize       DSC06884resize

 

Finalne borbe izdvojene u večernjem delu programa su pokazale svu lepotu ovog sporta. Publika je mogla da uživa u 13 borbi, medju kojima su se našla imena svetskih prvaka kao i učesnika Svetskih igara.

Od svih zemalja učesnica, Srbija je na prvom mestu sa osvojenim 44 zlata, 52 srebra i 64 bronze. Zemlja domaćin se od ostalih zemalja učesnica izdvojila masovnošću prijavljenih domaćih takmičara (160) te je tako u konačnom poretku daleko odskočila od ostalih osvajača medalja.

DSC06845resize    DSC06968resize

 

Druga po uspešnosti je Bosna i Hercegovina (zlata 6, srebra 5, bronze 4) a treća Slovačka ( zlata 6, srebra 4, bronze 3).

Sve rezultate možete pronaći na https://www.sportdata.org/kickboxing/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=473#a_eventhead

kao i klikom na sektore: Draws, Results i Medals statistics.

 

 

X