Vojvođanska omladina opet u prirodi

5

Kamp perspektivnih sportista Kik boks saveza Vojvodine »Potiski Kamp« Kanjiža, organizovan je tradicionalni dvadeseti put, od 13. do 27. avgusta 2018 godine.

Kamp su pohađali kik bokseri iz vojvođanskih klubova, njih 80 takmičara sa svojim trenerima, iz 15 klubova sa teritorije Vojvodine iz Novog Sada, Subotice, Sombora, Sente, Zrenjanina, Kikinde, Bečeja, Žitišta, Bača, Kulpina, Žablja, Temerina….

Kamp je zamišljen kao edukativna osnova za dalji napredak u sportu, kroz zajedničke treninge, teoretska predavanja, boravak u prirodi na obali Tise. Smeštaj je bio u obezbeđenim šatorima, uz mogućnost korišćenja sopstvenih šatora. Ishrana je linijska, ukusna i obilna, tipična vojvođanska kuhinja sa raznovrsnim i kvalitetnim jelovnikom. Uz raznpovrsnu razonodu od igara na vodi, odlaska u sportsko rekreativni centar „Banja“ (zatvoreni bazeni), posete raznim svečanostima u gradu i kulturnim manifestacijama, do jahanja u prirodi, učesnici kampa su imali na raspolaganju da provedu dve nedelje veoma kvalitetno.

2    3

Naravno, najvažniji aspekt seminara su bili kik boks treninzi, koje su vodili licencirani treneri Kik boks Saveza Srbije.

Pored usavršavanja takmičara, ovaj kamp je i značajan po tome što se kroz zajednički rad trenera usavršava i njihov rad uzajamnim sugestijama i korigovanjima. Treninzi su se odvijali dva puta dnevno na tatamiju i u ringu. U sklopu treninga organzovani su i turniri u malom fudbalu, kao i odbojci.

Ovaj takozvani „polunomadski“ tip kampa postao je veoma popularan u svetu. Učesnici su ceo dan u prirodi i spavaju u šatorima. Potrebno je bilo poneti sopstveni pribor za jelo (tanjir, kašiku, viljušku, nož i čašu), kao i pribor za ličnu higijenu. Obrok je jednak za sve i takmičari sami brinu o čistoći kampa (radeći redarstvo), kao i svog šatora i svog pribora za jelo.

1              4

Hranu spremaju kvalifikovani kuvari (slično kao u domu učenika ili u vojsci), postoje kupatila i santarni čvorovi, priključci za struju pa čak i wi-fi mreža. Takođe i bife, gde možete sebi kupiti osvežavajuće napitke i sladoled.

   Kompletne troškove učešća u Kampu perspektivnih sportista snosio je Kik boks savez Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

     Kamp su posetili generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine g-din Mladen Stojšin, kao i generalni sekretar Kik boks saveza Srbije , g-din. Petar Petrović.

Organizator kampa je klub „Gozo Šioda“ iz Kanjiže (gospodin Mihalj Halas) uz koordinaciju Kik boks saveza Vojvodine (Miodrag Jotić). Predsednik Kik boks saveza Vojvodine, g-din Žarko Radović je aktivno učestvovao u radu i nadgledao funkcionisanje ovogodišnjeg kampa.

                                                                                

X