Zagrevanje za Rumune

bora_pelevic

Prvi četvrtfinalni dueli Svetskog WAKO Pro Gran prija između selekcija Srbije i Grčke, odnosno Rumunije i Italije, doneli su odgovor na pitanje ko će biti prvi polufinalisti ovog novog takmičenja pod okriljem Svetske kik boks federacije WAKO.

Srbija je u dvorani „Pionir“ 5. marta pobedila Grčku 4:1, a dve nedelje kasnije Rumunija je na svom terenu bila uspešnija od Italije istim rezultatom – 4:1.  Dve selekcije će polufinalni duel raditi 17. septembra u Rumuniji.

 

 

– Tokom meča u Rumuniji razgovarao sam sa Eduardom Irimijom, glavnim promoterom iz ove zemlje koji je u WAKO angažovan od ovog takmičenja i brine o produkciji Svetskog WAKO Pro Gran prija. Dogovorili smo se da, ukoliko u polufinale prođe Rumunija, što se i dogodilo, oni budu domaćini tog duela. Moram reći da je manifestacija u Rumuniji bila odlično organizovana. Sve je izgledalo drugačije u odnosu na događaj u Beogradu. Sama dvorana u kojoj je meč održan je bila manja, meč je pratilo oko 2.000 ljudi, oko ringa su bili stolovi, Irimija je kao „ring devojke“ doveo 15 plejboj zečica iz Bugarske… Sve je to bilo potpuno drugačije od onoga što mi radimo u Beogradu, imalo je neku vrstu posebnog glamura – bio je prvi komentar dr Borislava Pelevića, predsednika Kik bok saveza Srbije.

Rumuni su pobedili Italiju 4:1. Kakav su utisak ostavili na vas?

– Pobeda Rumuna je i bila očekivana. Predstavili su se sa dobrom ekipom boraca. Kvaliteteni, motivisani i agresivni. Konstantno idu napred. Tokom celog meča imaju inicijativu i ni malo ne posustaju. Njihova pobeda je bila apsolutno zaslužena.

ekipa_svi

 

Miloš Anić, Aleksandar Topić, Stevan Živković, Uroš Bogojević i Nenad Pagonis

 

Kakva su očekivanja od polufinalnog duela Srbije i Rumunije?

Rumuni jesu kvalitetni i ostavili su odličan utisak, ali ja zaista nemam sumnje u naš tim. Stručni štab je uvek znao da izabere one najbolje. Pokazao je to i duel u „Pioniru“. Imamo pet težinskih kategorija, do septembra će se još nekoliko puta proveriti forma reprezentativaca i oni najbolji će izaći na megdan Rumunima.

Ukoliko sve bude kako treba, Srbija zabeleži pobedu i obezbedi plasman u finale Pelević najavljuje kandidaturu za organizaciju finalne gala večeri:

U drugom delu žreba parovi su Španija – Rusija i Hrvatska – Mađarska. Po kvalitetu selekcija za očekivati je da finalista iz tog dela žreba bude Rusija. Ukoliko bude sve kako očekujemo, priželjkujemo, učinićemo sve da budemo domaćini finalnog duela. Uveren sam da ćemo naići na razumevanje, kako grada tako i Ministarstva omladine i sporta i da će pomoći pri organizaciji kako bi se Beograd još jednom predstavio kao dobar domaćin. Uveren sam da bi i naši borci imali dodatne motive za trijumf pred domaćom publikom – zaključio je Pelević.

X