Završeno Svetsko prvenstvo u Beogradu

konferencija posle svetskog prvenstva
SRBIJA JE SVETSKA SILA

Konferencija za medije povodom završetka Svetskog prvenstva u kik boksu

Kik boks savez Srbije je povodom uspešnog završetka Prvenstva sveta upriličio konferenciju za medije gde je sumiran uspeh naše  reprezentacije.

Predsednik Kik boks saveza Srbije dr. Borislav Pelević se zahvalio svim takmičarima kao i stručnom štabu na uloženom radu, jer ako se zna da se za ovo prvenstvo spremalo poslednjih godinu dana , time su i pohvale na račun rezultata veće.

Svi su zadovoljni: Srbija je ostvarila istorijski uspeh zato što je na ovom svetskom prvenstvu uspela da zauzme mesto najbolje nacije na svetu u najtežoj ringovnoj disciplini K1.
Drugo mesto je zauzela u disciplini low kick, jer nije uspela da prestigne nedostižne Ruse. Po rečima člana stručnog štaba Nevena Dondura, Rusi će još dugo držati tron najboljih na svetu jer su po brojnosti reprezentacije kao i načinu treniranja dok se pripremaju za ovakve sportske dogadjaje, ubedljivo najozbiljniji u svetskoj feredaciji.
deo reprezentacije

Deo reprezentacije koji je Srbiju predstavljao u disciplini kik lajt je osmi u ukupnom svetskom poretku i to je podatak za respekt s obzirom da Srbija tek krči svoj put kada je ova disciplina u kik boksu u pitanju.

Opšta je ocena da je gala priredba 30.10. u Kombank Areni bila kruna dosadašnjeg rada predsednika Saveza Dr. Borislava Pelevića i njegovih najbližih saradnika, jer je te noći Las Vegas ostao u senci onoga što je 10 000 gledalaca u Areni moglo da gleda. Fantastičan program, više nego dobri borci, atraktivni mečevi, nastup male irkinje Džesi Mek Parland su se u prepunoj  Areni prepustili oduševljenju publike koja nije štedela svoja grla i dlanove.

Spektakl ovakvih razmera nije do sada vidjen u organizaciji svetske WAKO federacije.
reprezentacija
Sportski direktor Miodrag Jotić je odao priznanje sportistima ali je pozvao medije da više pišu o tome da su ovi mladi ljudi ponos Srbije jer ne samo da su svojoj zemlji doneli medalje nego su oni i vredni studenti, zaposleni mladi ljudi, studenti na master studijama, dakle vredni članovi ovog društva u svakom smislu.

Sve u svemu, jedan veliki dogadjaj je završen. Kik boks savez nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima. Poslednji gosti od ukupno 669 takmičara iz 56 zemalja sveta kao i njihovi pratioci, što doseže do brojke od 1500 gostiju, su ispraćeni iz Beograda. Svi su otišli svojim kućama zadovoljni i srećni jer su bili deo jednog od najboljih svetskih prvenstava u kik boksu ikada održanih.

Osvajači zlatnih medalja
Osvajači srebrnih medalja
Osvajači bronzanih medalja
Poredak zemalja K1
Poredak zemalja LK
Poredak zemalja KL
Ukupni poredak u svim disciplinama

 

konovalov pelevicNajbolji borac u K1:
                        men: Habaš Antoin (Madjarska)

                        women: Fatima Akopova (Rusija)

Najbolji borac u lou kiku:
                        men: Aleksandar Konovalov (Srbija)

                        women: Katarina Kovalova (Belorusija)

Najbolji borac u kik lajtu:
                        men: Nenad Manojlovski (Makedonija)

                        women: Dorota Godžina (Poljska)

X