ŽETVA MEDALJA U ITALIJI

30

SVETSKO PRVENSTVO U KIK BOKSU ZA KADETE I JUNIORE

ITALIJA, LIDO DI JESOLO, 15-22. SEPTEMBAR 2018.

Svetsko prvenstvo u kik boksu za kadete i juniore održano je u Italiji, u letovalištu Lido di Jesolo pored Venecije, od 15-22. Septembra 2018.

Ovo takmičenje je 12-ti po redu svetski  juniorski WAKO šampionat u kik boksu gde se nadmeću mladi uzrasta od 15-18 godina. Prijavljen je rekordan broj takmičara: ukupno 2319 iz 65 zemalja sveta.

Srbiju je predstavljalo ukupno 36 takmičara, što je u odnosu na prošlo prvenstvo 2016. kada smo imali 10 predstavnika ohrabrujući broj. Te 2016. na prvenstvu sveta za juniore u Dablinu, gde je učestvovalo 1693 takmičara, osvojili smo 3 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane medalje. Sada, iz Italije se vraćamo sa 7 zlatnih, 8 srebrnih i 6 bronzanih medalja. Naši takmičari su učestvovali u dve ringovne discipline kik boksa: Low kick i K-1 Rules, a celokupni šampionat je bio u svih sedam disciplina kik boksa.

9     18

Deo juniorskog tima osvajača medalja

Ovaj broj osvojenih medalja računamo kao fantastičan uspeh jer smo u odnosu broja takmičara i broja osvojenih medalja po učinku drugi na svetu, odmah iza Rusije. U konačnoj statistici uspešnosti, u disciplini K-1 smo treći na svetu, iza Rusije i Ukrajine a u Low-kick-u drugi, odmah posle Rusije.

Kada govorimo o broju takmičara u timu, naglašavamo da je Srbija bila medju najmalobrojnijim timovima. Rusija je na šampionat došla sa 219 takmičara, Grčka 127, Mađarska 183, Irska 143, Italija 152, Poljska 134, velika Britanija 83, Hrvatska 80 i td. U svetlu ovog podatka treba tumačiti ukupnu tabelu uspešnosti zemalja u svih sedam disciplina, gde je Srbija zauzela 11-to mesto.

14          34

Pobednički pehari                                                   Staša Veić najbolja takmičarka prvenstva u ringu

Pripreme juniorske reprezentacije za ovo prvenstvo u trajanju od dve nedelje su održane u kampu Karataš i sa timom je radilo pet iskusnih trenera i selektor: Dondur Neven, Srđan Radulović, Miloš Milutinov, Dušan Kilibarda, Dejan Pavić, a od ove godine se stručnom štabu priključio i nekadašnji šampion a sada trener Aleksandar Topić.

Dejan Milosavljevic potpredsednik Srdjan Bugarcic i Božidar Ðermanovic potpredsednik      29resize

Predsednik Srdjan Bugarčić podnosi izveštaj          Gen. sekretar Petar Petrović hvali takmičare

(potpredsednik Dejan Milosavljević levo i

potpredsednik Boža Đermanović desno)

Pored šampionata, na ovom svetskom prvenstvu su i naše sudije imale dobru žetvu. Sedam sudija: Bojana Trajković, Dejan Đorđević, Nenad Vukadinović, Nikola Šimurina, Dejan Medovarski, Saša Dimitrijević i Petar Petrović su angažovani na prvenstvu kao arbitri i položili neophodne testove za obnavljanje licence za internacionalne sudije najvišeg A ranga.

Od ostalih događaja izdvajamo aktivnost sportskog direktora Kik boks saveza Srbije Miodraga Jotića koji je kao član Trenerske komisije WAKO organizacije održao trenerski seminar za preko 70 trenera iz celog sveta.

Inače, zanimljiv je podatak da je na ovom šampionatu bilo prisutno ukupno 440 trenera i 105 sudija.

Zlatne medalje su osvojili:

Savić Natalija, Low kick mlađa juniorka +60kg

Veić Staša, Low kick starija juniorka -52 kg

Pavlović Vladimir, Low kick mlađi junior -71kg

Rapaić Aleksandra, Low kick starija juniorka -65kg

Buza Patrik, K-1 mlađi junior -67kg

Knežić Nemanja, K-1 mlađi junior -75kg.

Nađa Milijančević, K-1 starija juniorka, -65kg.

Srebrne medalje su osvojili:

Brkić Neda, Low kick mlađa juniorka -56kg

Hlapović Ivan, Low kick mlađi junior -57kg

Šmigić Uroš, Low kick mlađi junior +81kg

Aničić Vladimir, Low kick stariji junior -75kg

Đukić Bojana,Low kick starija juniorka -56kg

Nikolić Jovan, K-1 mlađi junior -67kg

Sara Zećiri, K-1 starija juniorka -48kg

Đekić Marina, K-1 starija juniorka -52kg.

Bronzane medalje su osvojili:

Stupar Lazar, Low kick mlađi junior -54 kg

Miljković Nikola, Low kick stariji junior -81kg

Nikolić Zorana, Low kick starija juniorka -48kg

Savatić Sandra, Low kick starija juniorka -60kg

Erik Buza, K-1 mlađi junior -71kg.

Lazić Miloš, K-1 stariji junior -86kg.

Još jedna nagrada je otišla našem timu:

Staša Veić je proglašena najboljom takmičarkom u ringovnim disciplinama na ovom svetskom prvenstvu. Pehar joj je uručio potpredsednik WAKO i predsednik WAKO Evrope, Roj Bejker.

Ovim značajnim povodom održana je konferencija za medije u beogradskom hotelu Hilton gde je novo rukovodstvo Kik boks saveza upoznalo novinare o detaljima učešća na ovom prvenstvu, zahvalilo se podršci koju dobija od Ministarstva omladine i sporta Srbije za svoje aktivnosti i najavilo učešće na evropskom prvenstvu za seniore koje će biti održano u Bratislavi, Slovačka.

 

X