Živković blistao u Tivoliju

steva1

Stevan Živković polako, ali sigurno, postaje noćna mora za borce iz Slovenije. U svom drugom učešću na takmičenju u organizaciji FFC, održanom u ljubljanskoj dvorani „Tivoli“, reprezentativac Srbije je ostvario pobedu. Baš kao i na premijeri u Zagrebu, kad je bio bolji od Slovenca Mirana Fabijana, i ovoga puta slavio je protiv slovenačkog borca Grega Smolea. Trijumfovao je jednoglasnom odlukom sudija.

Uz opasku da je postao „Državni neprijatelj Slovenije“ i pitanje „Da li ću ikad zagrejan ući u meč i dobiti prvu rundu?“. Živković je analizirao meč: 

– Nisam zagrejan ušao i kao i uvek slabije počeo meč. Grega je dobar borac, mlad željan pobede. Išao je na mene, bacao puno udaraca, ali je sve to završavalo na mom gardu. Lou kikove mu nisam u početku osećao, ali kako se mečnastavljao imali su uticaj. U 2. rundi sam počeo da radim kako znam i umem i brzo vratio kontrolu. Sredinom 2. runde sam ga „našao“aperkatom u telu i „ispustio“mu vazduh. Od tog trenutka imao sam apsolutnu kontrolu nad mečom. Pokušao sam da ranije završim udarcima po stomaku, ali je Grega sve izdržao i uspeo da završi mečna nogama analizirao je duel Živković.

Sjajne borbe u okviru FFC organizacije rezultirale su novim pozivom:

– Dobio samponudu za sledeci FFC10 koji će biti u Skoplju, ali sam ranije većprihvatio meču Rusiji, Moskvi protiv domaćeg boraca Alexandera Suljaka tako da nema odmora za mene.

Na kraju je dodao:

– Želeo bih da se zahvalim organizatoru koji me je pozvao da radim FFC, sponzorima, treneru, porodici i prijateljima koji su bili sve vreme uz mene i podržavali me, kao i svim medijima i onima koji su me bodrili i podržavali iz celog regiona jer bez svih vasovo ništa ne bi vredelo.

Na reviji u Sloveniji učestvovao je još jedan član KK Niš Strahinja Ivanović.

Strahinja se nadmetao u K1 protiv Hrvata Ivana Stanića u kategoriji do 91 kg. Počeo je dobro, poveo prvu rundu, ali je u nastavku Stanić preuzeo inicijativu. Forsirao je desni kik, uspeo da nekoliko puta uzdrma Strahinju i na kraju dobije meč prekidom – prokomentarisao je Srđan Radulović, trener KBK Niš.

X