Živković debituje u 81 kg

mini-steva zivkovic expo

Počelo je i finalno odbrojavanje za Evropski kup Serbia open koji se održava u Beogradu od 22. do 24. februara. Sala Sportskog centra „Šumice“ ponovo će biti svedok odličnih borbi u disciplinama K1 stil i kiklajt kontakt. Biće ovo 4. izdanje prestižnog takmičenja.

Neki od najboljih srpskih boraca proveriće formu na startu sezone, a neki novi „mladi lavovi“ imaće priliku da se predstave navijačima koji bi, tradicionalno, trebalo da ispune tribine Šumica.

 

Ove godine Serbia open će biti specifičan i po tome što će Stevan Živković, dugogodišnji reprezentativac Srbije, vicešampione Evrope i sveta, promeniti kategoriju. Posle velikih uspeha u kategoriji do 75 kg Steva će u Beogradu debitovati u kategoriji do 81 kg.

 

Prelazak u višu kategoriju Steva je u svom šeretskom stilu prokomentarisao i na društvenoj mreži. Taman da napravi sjajnu uvertiru pred takmičenje u Šumicama:

Ova vest biće za nekog ostvarenje sna, a za nekog košmar. Prelazim u veću kategoriju, u 81 kg. Odlučio sam da budem human i dozvolim malo drugim ljudima da osvoje zlato u 75, a i da smirim malo ove teže. Šta da kažem osim: Život je nekome majka, a nekome maćeha.

U kategoriji do 75 još od juniorskih dana veliku bitku vode Miljan Vidović (Vojvodina Veletabak, aktuelni šampion Evrope iz Ankare) i Ljubo Jalovi (Vrbas). Biće zanimljivo videti da li ćemo u finalu ovogodišnjeg Serbia open u kategoriji do 75kg videti njih dvojicu ili će, ipak, biti nekih iznenađenja.

Sa druge strane, gledaćemo Živkovića u novom okruženju. Imaćemo prilike da vidimo koliko je podizanje kilaže uticalo na brzinu, eksplozivnost odličnog borca iz Niša.

Dođite u Šumice da zajedno proverimo.

X