Živković za pojas Evrope

zivkovic1

U subotu, 28. maja od 20 časova u Francuskoj se održava meč za pojas profesionalnog prvaka Evrope u disciplini ful kontakt do 75kg. Za titulu se bore domaći takmičar Frederik Fise i naš Stevan Živković. Meč će se raditi u 10 rundi po dva minuta.

Pred odlazak u Francusku Živković je odisao optimizmom:

– Spreman sam i verujem da mogu da ostvarim pobedu. Verovatno i pre predviđenih 10 rundi – najavio je Živković.

 

 

Kakve su informacije o protivniku Frederiku Fiseu?

– Odgledao sam jedan njegov meč protiv Poljaka koga je ubedljivo dobio. Vidi se da je iskusan borac, veoma nezgodan, drži distancu, prikuplja poene. Ne ulazi u tuču. Na osnovu onoga što sam video ne sumnjam u pozitivan ishod borbe.

Poziv za ovaj meč stigao je u jeku priprema za Balkansko prvenstvo. Koliko bi pripreme izgledale drugačije da ste se od početka pripremali za meč od 10 rundi?

– Razlikovale bi se u tome što bi radio veći broj rundi tokom treninga, ali sve ostalo je suštinski isto. Pripreme traju već mesec i po dana, a istina je da, praktično od Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu, održanog prošlog oktobra, gotovo nisam imao pauzu u treningu. Zato i imam samopouzdanja i verujem da ću zabeležiti pobedu. Verujem prekidom – zaključio je Stevan Živković

zivkovic11


X