Živković za profi pojas

naisus plakat

Stevan Živković, nekadašnji reprezentativac Srbije koji u svojoj riznici pored šampionskih titula u Srbiji ima i dve srebrne medlje sa Evropskih prvenstava u Bakuu 2010. i Ankari 2012, kao i srebro sa SP u Skoplju 2011, odnosno bronzu na SP u Brazilu 2013, u petak će polagati najznačajniji ispit svoje dosadašnje karijere.

U hali “Čair” od 21 čas u okviru manifestacije „Naissus fight night“ Živković će se boriti za titulu profesionalnog prvaka Evrope u disciplini low kick, kategoriji 78,1 kg protiv Španca Anhela Valdiviesa.

Nišliji ovo neće biti prvi profesionalni izazov, do sada je imao nekoliko dobrih izdanja u FFC organizaciji, ali najznačajniji meč dosadašnje karijere odradiće u svom rodnom gradu, pred svojim navijačima.

Španac Anhel Valdiviesa biće tvrd zalogaj. Skor od 40 pobeda bez poraza dovoljno ilustruje snagu i znanje Španca, a valja podsetiti i da je upravo Valdivies prošle godine u Bilbau u finalu Evropskog prvenstva zaustavio našeg Nikolu Stošića i postao amaterski prvak Starog kontinenta. Sigurno je da će učiniti sve da u Nišu amaterskoj doda i profi krunu.

Stevan Živković je svestan značaja meča i ističe:

– Naporno sam trenirao i pripremao se za ovaj duel. Veoma sam zadovoljan fizičkom spremom, mislim da nikada nisam bio spremniji i motivisaniji, što je i normalno. Od kada sam počeo da treniram san mi je bio da odradim neki veliki meč pred domaćom publikom. Nisam ni slutio da ću biti ovako uspešan u kik boksu i da ću biti u prilici da se borim za pojas profesionalnog prvaka Evrope, što mi je dodatni motiv – počeo je razgovor Stevan Živković.

Domaća publika je često mač sa dve oštrice. Živković je toga svestan:

– Domaći teren i navijači mogu da budu problem ako dozvoliš sebi da te ponese atmosfera sa tribina. Neretko se dešava da borac tada “zaboravi” na taktiku, dozvoli da ga navijanje ponese I preuzme kontrolu nad borbom. To može da bude velika greška koja može da dovede do neželjenog ishoda. Verujem da imam dovoljno iskustva i da će meni publika predstavljati veliku pomoć u najznačajnijem meču karijere. Da će biti onaj dodatni atom snage koji će doprineti tome da se svi na kraju radujemo. Zato se nadam da će Čair biti ispunjen do poslednjeg mesta.

zivkovic photoAnhel Valdiviesa iza sebe ima 40 mečeva iz kojih je uvek izlazio visoko podignutih ruku. Živković na taj podatak gleda na sebi specifičan način:

– Skor mu je 40 borbi i 40 pobeda bez poraza. Vreme je da se taj besprekoran niz prekine. Protivnik je veoma dobar, sama čiwenica da ima toliko mečeva bez poraza, da je aktuelni prvak Evrope, su dovoljne da zasluži respect. Uradio sam ono što je do mene – pripremio se najbolje što mogu, u ringu ću dati sve od sebe i verujem da ću mu pokvariti rekord prvim porazom.

U okviru “Naissus fight night Niš 2015″ pre glavne borbe biće održana uvodna borba između Aleksandra Konovalova i Adriana Horvata. “Naissus fight night” organizuje Kik-boks klub “Naissus” iz Niša, pod pokroviteljstvom Grada Niša uz podršku mnogobrojnih sponzora i prijatelja sporta. Medijski pokrovitelj je televizija B92, na kojoj će biti i prenos borbi.

Cene karata za ovaj meč su 200 dinara za tribine i 500 za parter, dok će na dan meča iznositi 300 i 600 dinara.

javni sparing naisus

X