Zlatna i srebrna medalja sa Svetskih igara

Srpske kik bokserke Milana Bjelogrlić i Aleksandra Krstić su učestvovale na Svetskim Igrama u Birmingemu, Alabama, SAD i osvojile Milana srebrnu a Saška zlatnu medalju. Takmičenja u 33 sporta održana su od 7-17. jula 2022. godine, s tim da je takmičenje u kik boksu održano od 13-14.7.

Disciplina u kojoj se nastupa na Svetskim igrama je K1, a od ove godine kik boks nastupa ne kao pozivni već kao sport na listi stalnih sportova igara.Kategorije u kojima su nastupali takmičari su: žene -52,-60,-70 kg i muškarci -63,5, -75 i +91kg.

Milana Bjelogrlić je nastupila u -60kg. Na putu za medalju pobedila je u četvrtfinalu Nemicu Silu Roderburg, u polufinalu Belgijanku Helene Konnart a u finalnom meču, posle gotovo izjednačene borbe, izgubila od Austrijanke Stelle Hemetsberger i osvojila srebrnu medalju.

Aleksandra Krstić je nastupila u -70kg. Na putu za medalju pobedila je u četvrtfinalu Mađaricu Petru Boroš, u polufinalu Finkinju Vivre Vanhakoski i u finalu Alexandru Filipovu iz Slovačke i okitila se zlatnom medaljom.

 

 

X