Da bi lice postalo sudija u kik boks sportu, neophodno je sledeće:

  1. Da lice bude prisutno na seminarima koji organizuje Sudijska komisija KBSS. Datum i mesto održavanja seminara se objavljuju u sredstvima javnog informisanja: veb sajt KBSS i Fejsbuk stranica KBSS.
  2. Da se posle odslušanog seminara volontira na minimum 5 državnih prvenstava pod uslovima koje određuje Sudijska komisija KBSS.
    Posle toga se polaže test i dobiju ocene o radu, koje donosi šef borilišta na kome je lice volontiralo.Time se stiče pravo da se dobije licenca Regionalnog sudije, koja je i prvi stupanj u rangiranju sudijskog zvanja.
  3. Posle sticanja zvanja Regionalni sudija, lice može da bude angažovano kao sudija na takmičenjima koje organizuje KBSS, isključivo po pozivu predsednika Sudijske komisije KBSS.
  4. Uslovi za napredovanje u rang zvanja: “Nacionalni sudija” i “Međunarodni sudija”, nalaze se u Sudijskom pravilniku koji možete naći na sajtu KBSS.

Napomena

Angažovanje lica koje želi da postane sudija u kik boksu za vreme volonterskog staža je dobrovoljno i svi troškovi za učešće na takmičenjima padaju na lični teret.

Procenu da li je lice zadovoljilo kriterijume da dobije sudijsku licencu donosi isključivo Sudijska komisija KBSS, koja radi u skladu sa Pravilnicima KBSS.

Literatura na osnovu koje se možete pripremati za zvanje sudije se nalazi na sajtu Kik boks saveza Srbije (www.kick.rs, sektor Pravilnici), kao i na sajtu svetske federacije WAKO (Rules and regulations).

Video materijal potreban za usavršavanje možete da pratite na You Tube kanalu KBSS.

Takmičarski kalendar za 2020.

25sepAll Day27OdloženoPrvenstvo BalkanaDATUM ĆE BITI ODREĐEN NAKNADNOSkoplje, Severna Makedonija

10oktAll Day11Prvenstvo SrbijeSportski centar "Master"

24oktAll Day25Balkans best fajtersNiš

03novAll Day11OtkazanoPripreme juniorske reprezentacijeBeograd

07novAll Day08Prvenstvo SrbijeNiš

13novAll Day22OtkazanoSvetsko prvenstvoBeograd

14novAll Day15Prvenstvo SrbijeHala sportova, Senta

26novAll Day29Evropski kup „Serbia Open”Beograd

05decAll Day13OdloženoEvropsko prvenstvootkazano za 2020. i zakazano za 2022.Antalija, Turska

12decAll Day13Prvenstvo SrbijeKanjiža

Kompletan kalendar događaja…