Da bi lice postalo sudija u kik boks sportu, neophodno je sledeće:

  1. Da lice bude prisutno na seminarima koji organizuje Sudijska komisija KBSS. Datum i mesto održavanja seminara se objavljuju u sredstvima javnog informisanja: veb sajt KBSS i Fejsbuk stranica KBSS.
  2. Da se posle odslušanog seminara volontira na minimum 5 državnih prvenstava pod uslovima koje određuje Sudijska komisija KBSS.
    Posle toga se polaže test i dobiju ocene o radu, koje donosi šef borilišta na kome je lice volontiralo.Time se stiče pravo da se dobije licenca Regionalnog sudije, koja je i prvi stupanj u rangiranju sudijskog zvanja.
  3. Posle sticanja zvanja Regionalni sudija, lice može da bude angažovano kao sudija na takmičenjima koje organizuje KBSS, isključivo po pozivu predsednika Sudijske komisije KBSS.
  4. Uslovi za napredovanje u rang zvanja: “Nacionalni sudija” i “Međunarodni sudija”, nalaze se u Sudijskom pravilniku koji možete naći na sajtu KBSS.

Napomena

Angažovanje lica koje želi da postane sudija u kik boksu za vreme volonterskog staža je dobrovoljno i svi troškovi za učešće na takmičenjima padaju na lični teret.

Procenu da li je lice zadovoljilo kriterijume da dobije sudijsku licencu donosi isključivo Sudijska komisija KBSS, koja radi u skladu sa Pravilnicima KBSS.

Literatura na osnovu koje se možete pripremati za zvanje sudije se nalazi na sajtu Kik boks saveza Srbije (www.kick.rs, sektor Pravilnici), kao i na sajtu svetske federacije WAKO (Rules and regulations).

Video materijal potreban za usavršavanje možete da pratite na You Tube kanalu KBSS.

SPONZORI KIK BOKS SAVEZA SRBIJE
MEĐUNARODNI DAN KIK BOKSA
Takmičarski kalendar

01jun00:0000:00Prvenstvo Srbije u kik lajtu

11jun(jun 11)00:0017(jun 17)00:00Svetski WAKO Kup Budimpešta 2024Budimpešta, Mađarska

13jun00:0000:00Prvenstvo Centralne Srbije u K1

08avg(avg 8)00:0018(avg 18)00:00Kamp perspektivnih sportista VojvodineKanjiža

23avg01sepSvetsko prvenstvo za decu, kadete i junioreBudimpešta, Mađarska

Kompletan kalendar događaja…